IMG_1115[1]

Hälsokontroller

Vi erbjuder därför hälsokontroller av olika varianter från basal undersökning med blodprov avseende infektionsstatus och blodvärde, böjprov, longering och palpation till avancerad hälsokontroll med ridprov, sadelkontroll, utvidgad blodanalys, böjprov och thermografi. Beroende på vilken nivå din häst tränas och om hästen varit skadad eller sjuk tidigare hjälper vi dig gärna att sy ihop en hälsokontroll som passar just din häst. En frisk häst som motionsrids bör kontrolleras minst en gång per år medan en häst som tränar och tävlar bör kontrolleras oftare för att upptäcka små avvikelser som snabbt kan leda till långvariga skador och problem.


Vi erbjuder tre standarpaket med olika innehåll samt möjlighet att specialkonstruera hälsokontroller efter önskemål. Samtliga paket innehåll hält- och muskelkontroll med möjlighet att lägga till blodprov av olika slag, ridprov, sadelanalys och thermografi.

Efter hälsokontrollen får du med dig ett dokument där vi beskriver vad vi hittat, förslag på eventuella åtgärder och tips på hur du kan få din häst att må så bra som möjligt.


Kontakt oss för mer information!

La Fayette 24 år.Tävlad i 20 år utan några skador!