IMG_1115[1]

Mr Amerigo
Vi fick på lille julafton efter mycket hjälp av Cecilia och Einar på Mosslunda möjligheten att köpa denna fantastiska häst. Mr Amerigo har utbildats under några år på Mosslunda och nu får vi möjligheten att fortsätta arbetet med denna superstar! Linda har startat 3 klasser hittills och vunnit alla 3 på runt 71%!! Målet med Mr Amerigo är Grand Prix men först ska vi i lugn och ro lära känna honom och kommer tävla honom främst i lilla rundan under 2016.


Topolina
Topolina betyder Mimmi Pigg på italienska. Detta fina svart sto köpte vi hösten 2015. Hon har fina resultat i Prix St George som 7 och 8-åring. Vi använder nu tid för rehabilitera henne efter en operation och för att sedan utbilda henne upp till Grand Prix. Hon kommer förhoppningsvis vara klar för GP 2017.

La Primette i final i Falsterbo La Primette i final i Falsterbo

La Primette

Föddes i Uppsala mitt under Lottas veterinäörutbildning. La Primette är e. Don Primero och mamma hette La Fleurette och var med Lotta en av Sveriges bästa dressyrhästar innan hon tragiskt avled i en svår reumatisk sjukdom. La Primette gick final i Falsterbo dressyr som 6-åring och utbildades sedan till Grand Prix vilket hon var klar att starta i år 2011 men tyvärr drabbades hon av en besvärlig hovspricka och generell infektion i hoven med hovbensrotation som följd.  Nu har hon läkt och betäcks i år med Rambo 910 som balnd annat var pappa till vår fina Minerva.

Hogewalds Julian
Vår fina lilla D-ponny som vi köpte för minrehabilitering efter min höftoperation. Lilla Hugo går från klarhet till klarhet och tar placeringar i meddelsvåra klasser för stora hästar samt har vunnit ponnyklasser där han startar på FEI nivå. Hugo är lite busig ibland men har hög kapacitet och kanske kan Elin ¨kvala till ponny SM och så hoppas vi att han kan starta upp till intermediere I bland stora hästar!

Turbo Turbo

Dino Ferrari Q

Började sin karriär som hopphäst och tävlade 1.30m hoppning. Tyvärr drabbades Turbo, som han kallas, av en svår och långvarig skada i hovleden vilken krävde 2,5 års vila. Efter detta och rehabilitering har Turbo omskolats till dressyrhäst och tränar nu upp mot Grand Prix. Målet är debut på dressyrbanan 2016 med sikte på start i Grand Prix när han samlat tillräckligt med erfarenhet och styrka för bra prestationer. Turbo är smart och har lätt för sig, och visar mer och mer utvecklingspotential desto högre upp i utbildning han kommer.

Gullan på jobb Gullan på jobb

Tagraffa
Inköptes från Danmark på grund av den fantastiska stammen Donnergraf - May Sherif. Gullan som hon kallas har vunnit Prix St George i Danmark men kan lite mer. Hon är 16 år men vi räknar med några år till på tävlingsbanan i svår klass innan hon får några föl. 2014 gick Tagraffa med Linda rätt igenom kvalsystemet och slutade året med ett par fina starter i Intermediere 1. I år hoppas vi på start i Grand Prix!

Chopard och Mini på rymmen! Chopard och Mini på rymmen!

La Chopard

Är vår lilla La Fayette kopia 5 år ung. La Chopard kallas för Paddan och använder sin mesta tid åt att busa med Mini i hagen. Paddan har en fantastisk galopp och ridbarhet men är lite busig fortfarande och får gå i skolan lite till innan tävlingarna börjar 2016 hoppas vi på några starter och att han kan få följa med ut på roliga tävlingar tillsammans med stallkompisarna. Chopard är e. Cartier och på mammans sida finns det Ceylon.

Ceres på tävling. Ceres på tävling.

Ceres

Ägs av Emma och Fredrik Frogner. Svea, som Ceres kallas, är en dam med bestämda åsikter och mycket prestige. Svea är mån om att vara vacker, tycker att hon är den självklara ledaren i stallet och har bestämda åsikter om vilka hästar som accepteras i stallet. Svea har fantastiska kvaliteter men har lätt för att bli stressad när inte ryttarens krav stämmer överens med hennes egna åsikter vilket gör att utbildningen tagit lite längre tid än planerat.  Planeras att tävla flitigt i lilla rundan 2015 och även debutera svår klass.

Calle på träning Calle på träning

Caristo
Calle, som han kallas för inköptes från Danmark 2013. En fantastisk holländsk 8-åring som startat medelsvår.
Calle kommer långsamt byggas upp mot Grand Prix men först har Caristo genomgått en ryggoperation och skall rehabiliteras i lugn och ro. 2016 siktar vi på lilla rundan och fortsatt mycket styrketräning för denna överrörliga megatalang behöver tid att bli stark och hållbar för många framgångsrika år i sporten. Hans far Vivaldi gick 2014 rätt in som 2a på Tyska hingstlistan!

Max har roligt på fältet Max har roligt på fältet

Max
Max 10 år, hittade vi i ett kallt stall på norra Jylland. Han var mager, livrädd för allt och frös så han skakade. Vi hade åkt dit för han annonserades som startklar i medelsvår och såg fin ut på bilderna. Härstammining e. Michellino-Raimondo gjorde det ännu mer intressant men något hade hänt med den fina hästen, han var ett vrak. Vi kunde inte lämna honom där för han såg så lidande ut så vi lastade honom och körde i snöstrom hem igen. Sedan dess har Max fått ta det lugnt, läkt ut magsår, börjat få förtroende och träna upp sin kropp igen. Vi har inga krav på Max, han skall mest få ha det bra men han är en fantstiskt fin häst så om han en dag får fullt förtroende för oss så kommer han bli framgångsrik. Vi tar en dag i taget och jobbar med glädje med Max som äntligen mår bra och är glad igen.

Skrutten på rymmen Skrutten på rymmen

Skrutten
Vår lilla hingst som är busigast av all. Rymmer, stjäl mat och busar:). Vi älskar honom ändå och han och Minmjölks föl Snobben är underbar!
Skrutten träffar gärna andra damer än Minimjölk om det finns någon som är intresserad!?

Minis föl Kalle! Minis föl Kalle!

Minimjölk

Mini är en minishetland som bott hos oss hela sitt liv. Mini har haft flera föl och arbetat som ridhäst inom knatteridning men hennes viktigaste uppgift är nu att vara sällskapsdam åt tävlingshästarna. Minimjölk och Skrutten fick 2014 fölet Snobben:). Bilder kommer!

La Fayette, simple the best! La Fayette, simple the best!

La Fayette

Den mest fantastiska häst som har en egen hemsida under uppbyggnad. La Fayette föddes hos en uppfinnare som tyvärr drabbades av koinkurs. I samband med detta sattes La Fayette på bete utanför Göteborg men hittades av kronofogden och såldes 2-år gammal och helt ohanterad till min mamma Birgitta. Efter en hel dags övertalning kom La Fayette upp på transporten och hem till skåne där han direkt visade en fantastisk smidighet med gångarter lång utöver det vanliga och det togs beslut om att behålla honom trots att stallets fokus då låg på fälttävlan.

La Fayette växte upp men var en riktig buse och svår att hantera. På grund av detta fick han flera gånger under sin unghästtid bo på Rosenhäll hos Maritta Hallenborg där Henrik Johansen tränade honom i normalt uppförande det vill säga att kunna bli ledd, borstas, ridas in med mera. Efter detta kom han tillbaka och blev en fantastisk tävlingshäst med mer än 100 segrar och placeringar i Grand Prix dressyr. Tyvärr avled La Fayette efter en hastig påkommen sjukdom fick han stilla somna in i sin box. TACK FÖR ALLT!!!

Calippo på träning Calippo på träning

Calippo W

Calippos mamma Milkshake tävlade Lotta med segrar och placeringar i Grand Prix dressyr. Calippo blev till under Milkshakes rehabilitering, se under fliken med fallbeskrivningar, och pappa är holsteinerhingsten Cornetto.

 

Calippo föddes som en gangster och växte upp till en riktigt värsting. Trots tidiga försök att lära honom vett och etikett blev det nödvändigt med kastration trots fina vitsord som hingst. Trots detta ingrepp fortsatte Calippo att visa en mycket stark vilja, hög intelligens och mycket bus - en kombination som inte är helt enkel att hantera för en blivande tävlingshäst. Ett stort arbete och mycket tålamod hjälpte honom att hitta rätt och han lärde sig snabbt alla dressyrrörelser upp till Grand Prix. Tyvärr blev Calippo akut svårt sjuk och hans liv gick inte att rädda. En otrolig saknad och sorg att han aldrig fick visa världen sin fantastiska kapacitet och utstrålning. Vi saknar honom men arbetar vidare med våra fina hästar med många goda minnen från Calippo.

Maja flyttar hit Maja flyttar hitMinerva

Maja, som hon kallas, kom till oss i April år 2012.

Maja är världens snällaste häst, hon har en underbar personlighet. Maja tränar duktigt och debuterade Grand Prix 2013 med resultat på upp till 68% i Grand Prix Special. Maja gick SM final 2015 men avled sedan tyvärr i akut kolik där hon trots alla insatser som gick att göra gjordes avled på operationsbordet. Vi saknar dig sååå mycket!! Tack för den korta tid du var hos oss!